دانش پژوهان شیمی

راه های ارتباطی :

آدرس: تهران، پایین تر از میدان جمهوری، برج اداری سهیل

راههای ارتباطی
شماره های تماس:
021-66859216
021-66859220  (ساعات تماس:8.30 الی 19)
واتساپ:09129618292  (24ساعت)

سدیم بنزوات صنعتی

1-مشخصات ماده سدیم بنزوات صنعتی

2-فروش سدیم بنزوات صنعتی

3-قیمت سدیم بنزوات صنعتی

4-سدیم بنزوات چیست

5-کاربردهای سدیم بنزوات متفاوت درصنایع مختلف

6-نگهدارنده

7-کاربرد در داروها

8-کاربردهای دیگر

9-چگونگی افزایش ماندگاری موادغذایی با سدیم بنزوات

10-روش های تولید مصنوعی و طبیعی

11-تاثیر سدیم بنزوات بربدن انسان

12-مشکلات احتمالی درزمینه سلامت

13-سرطان زایی

14-دیگر نگرانی های بالقوه در زمینه ی سلامت

15-التهاب

16-اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD)

17-کنترل اشتها

18-فشارهای ناشی از واکنش های اکسیداتیو

19-ایجاد حساسیت

مشخصات ماده

نام : سدیم بنزوات ، بنزوات سدیم

نام انگلیسی : Sodium benzoate

شماره ثبت :1-32-532

فروش سدیم بنزوات

شرکت دانش پژوهان شیمی ،ازجمله وارد کنندگان و فروشندگان سدیم بنزوات صنعتی بوده و در حوزه خرید و فروش مواد شیمیایی صنعتی بخصوص فروش سدیم بنزوات تجربه بالایی دارد.شما می توانید جهت تهیه محصول با کیفیت و مناسب با کارشناسان بازرگانی دانش پژوهان شیمی ارتباط برقرار نمایید.

قیمت سدیم بنزوات

جهت استعلام سریع قیمت سدیم بنزوات صنعتی می توانید با شماره های مستقیم بخش فروش شرکت تماس گرفته و یا ازطریق کانال واتساپ شرکت نام محصول و مقدار نیاز خود را ارسال و در کمترین زمان پاسخ استعلام خود را  دریافت نمایید.

سدیم بنزوات چیست؟

سدیم بنزوات صنعتی دارای فرمول شیمیایی NaC7H5O2 است. این ماده شیمیایی یک پودر کریستالی و بدون بو بوده و به عنوان یک E211 است.بعضی از مردم ادعا میکنند که این افزودنی برای انسان بدون عارضه است ،درحالی که برخی دیگر آن را به سرطان و سایر مشکلات درزمینه ی سلامت انسان مرتبط می کنند.این ماده نمک سدیم اسیدبنزوئیک است ودر صورت حل شدن در آب فرم بنزوئیک اسید به خود می گیرد.یکی از راه های تولید این ماده واکنش هیدروکسید سدیم با اسید بنزوئیک است .این مقاله یک مروری بر بنزوات سدیم است ،مطالبی که در بر می گیرد عبارتند از : کاربرد آن ،نگرانی های احتمالی زمینه ی سلامت و روش تولید را ارائه می دهد.

کاربردهای سدیم بنزوات متفاوت در صنایع مختلف

نگهدارنده

سدیم بنزوات صنعتی یک نگهدارنده شماره E211 است.این ماده به طور گسترده ای درغذاهای اسیدی مانند سس سالاد(به عنوان مثال اسید استیک در سرکه)،نوشیدنی های گازدار (اسیدکربنیک)،مربا و آب میوه (اسید سیتریک )،ترشی (اسید استیک)، ادویه جات ترشی جات و ادویه جات و چاشنی ها استفاده می شود. از سدیم بنزوات به عنوان نگهدارنده در داروها و لوازم آرایشی نیز استفاده می شود.

برای کاربرد در داروها و لوازم آرایشی سدیم بنزوات به اسید بنزوئیک (E210) تبدیل می شود که ضدباکتری وقارچ است.اسید بنزوئیک به طور کلی به دلیل حلالیت کم آن در آب به طور مستقیم استفاده نمی شود.غلظت این ماده به عنوان نگهدارنده در مواد غذایی توسط FDA در ایالات متحده محدود به 0.1% وزنی است.طبق اعلام رسمی AFCO  سدیم بنزوات نیز به عنوان یک افزودنی برای خوراک حیوانات تا 0.1% مجاز است .سدیم بنزوات در اکثر نوشیدنی های بدون الکل در انگلستان جایگزین سوربات پتاسیم شده است.

کاربرد در داروها

سدیم بنزوات به عنوان یک دارو برای اختلالات چرخه دفع اوره استفاده می شود. علت این کار توانایی این ماده در ترکیب با آمینو اسیدها است. این توانایی در ترکیب به دفع این اسیدهای آمینه و کاهش میزان آمونیاک کمک می کند. تحقیقات اخیر نشان می دهد که سدیم بنزوات ممکن است به عنوان یک درمان افزوده بر درمان های سابق به مقدار 1 گرم در روز برای اسکیزوفرنی مفید باشد.

سدیم بنزوات همراه با فنیل بوتیرات برای درمان هیپرامونمی کاربرد دارد.

کاربردهای دیگر

سدیم بنزوات ازطریق خنثی سازی اسیدبنزوئیک تولید می شود.بصورت تجاری این ماده به وسیله اکسیداسیون جزئی تولوئن با اکسیژن تولید می شود.

سدیم بنزوات صنعتی به طور طبیعی همراه با اسید بنزوئیک و استرهای آن در بسیاری از غذاها وجود دارد.میوه ها وسبزیجات می توانند منابعی غنی از این ماده باشد.در میان میوه ها ذغال اخته به عنوان یکی از غنی ترین منابع این ماده به حساب می آید.منابع دیگر نیز عبارتند از غذاهای دریایی مانند میگو و محصولات لبنی مانند شیر،پنیروماست.

تاثیرسدیم بنزوات در بدن انسان

درایالات متحده ،سدیم بنزوات توسط اداره غذا و دارویی به طور کلی به عنوان ماده ی بی خطر(GRAS) شناخته شده است.سازمان بین المللی ایمنی شیمیایی با استناد به مطالعات انجام شده در سندهای منتشر شده بیان کرد که این ماده دردوزهای 647 تا825 میلی گرم بر کیلو گرم وزن بدن در روز اثرات نامطلوبی بر بدن انسان ندارد.

همچنین مطالعات انجام شده نشان داد گربه ها نسبت به موشهای صحرایی و موش ها دارای تحمل نسبتا کمتری نسبت به اسید بنزوئیک و نمک های آن هستند.

بدن انسان به سرعت سدیم بنزوات صنعتی را از بین می برد.مکانیسم این عمل ترکیب گلیسین با سدیم بنزوات به منظور تشکیل اسیدهیپوریک است که پس از ترکیب از بدن دفع می شود.مسیر متابولیسم برای این فرایند به این شکل است.ابتدا سدیم بنزوات توسط لیگاناز COA بوتیرات به یک محصول حد وسط بنزویل COA تبدیل می شود.این حد وسط پس از آن توسط N-acyltransferase گلیسین به اسیدهیپوریک متابولیزه شده و پس از آن دفع می شود.

مشکلات احتمالی در زمینه سلامت

سرطان زایی

سدیم بنزوات و بنزوات پتاسیم در ترکیب با اسید آسکوربیک (ویتامین C, E300 ) ممکن است بنزن تشکیل دهند.هنگامی که این فرضیه توسط FDA  آزمایش شد،اکثر نوشیدنی هایی که حاوی اسید آسکوربیک و بنزوات بودند،سطوح بنزن تشکیل شده پایین تر از مقادیر خطرناک ارائه شده (5PPB) توسط سازمان بهداشت جهانی بودند.بسیاری از نوشیدنی هایی که آزمایش شده بودند،اصلاح شده و پس از آن تحت محدودیت ایمنی آزمایش می شوند.حرارت،نور و عمر مفید می تواند میزان تولید بنزن را در این نوشیدنی ها افزایش دهد.

دیگرنگرانی های بالقوه در زمینه سلامت

التهاب

مطالعات روی جانوران نشان می دهد که بنزوات سدیم می تواند مسیرهای التهابی بدن را فعال کند.این فعال شدن با مقدار مصرف شده رابطه ی مستقیم دارد . این التهاب است که باعث پیشرفت سرطان می شود

(ADHD) اختلال پیش فعالی کمبود توجه

مطالعه دانشجویان تحصیلات تکمیلی ADHD نشان می دهد با افزایش مصرف سدیم بنزوات در نوشیدنی ها.این افزودنی همچنین در بعضی از مطالعات با ایجاد ADHD کودکان ارتباط دارد.

کنترل اشتها

در یکی از مطالعات انجام شده در لوله ی آزمایش سلول های چربی موش،قرار داده شد.این سلول ها پس از اینکه درمعرض سدیم بنزوات قرار گرفتند انتشار لپتین،هورمون کاهنده اشتها کاهش یافت.این کاهش در حدود 49% تا70% بود.

فشارهای ناشی از واکنش های اکسیداتیو

مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که غلظت سدیم بنزوات بیشتر ،رادیکال های آزاد بیشتری ایجاد می کند.رادیکال های آزاد می توانند به سلول های انسان آسیب برسانند و خطر ابتلا به بیماری مزمن را افزایش دهند.

ایجادحساسیت

درصد کمی از افراد ممکن است واکنش های آلرژیک مانند خارش و تورم پس از مصرف غذا یا استفاده از محصولات مراقبت شخصی که حاوی سدیم بنزوات است ،داشته باشند.

 

Visits: 11