دانش پژوهان شیمی

راه های ارتباطی :

آدرس: تهران، پایین تر از میدان جمهوری، برج اداری سهیل

راههای ارتباطی
شماره های تماس:
021-66859216
021-66859220  (ساعات تماس:8.30 الی 19)
واتساپ:09129618292  (24ساعت)

جیوه – مواد شیمیایی

جیوه – مواد شیمیایی  جیوه یا رطوبت استخوان، عنصری است که در جدول تناوبی عنصرها با نماد Hg و عدد اتمی ۸۰ قرار دارد. جیوه یکی از فلزات سنگین است و در حالت طبیعی به صورت مایع در اتاق‌های دما و فشار و می‌تواند به صورت بخاری تبخیر شود. این عنصر به طور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، از جمله در صنعت الکترونیک، پزشکی (برای تولید پرتوهای X و لامپ‌های فلورسنت)، اتومبیل‌سازی (در برخی سیستم‌های ترمز)، شیمیایی (در تولید برخی ترکیبات شیمیایی) و سایر صنایع.

با این حال، جیوه به دلیل سمی بودن خطراتی را برای محیط زیست و سلامتی انسانها ایجاد می‌کند، بنابراین استفاده از آن در برخی محصولات و فرآیندها محدود شده است و استفاده‌های جایگزینی برای جایگزینی آن در برخی موارد در نظر گرفته می‌شود.

شرکت دانش پژوهان شیمی واردکننده اصلی مواد شیمیایی آزمایشگاهی بخصوص برند مرک آلمان و سیگماآلدریچ در ایران می باشد. جیوه – مواد شیمیایی یکی از محصولات تولیدی شرکت مرک آلمان می باشد. این شرکت یکی از بزرگترین کمپانی های تولیدی مواد شیمیایی آزمایشگاهی در جهان می باشد که در بین محققین و دانشمندان و… از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

جیوه – مواد شیمیایی

جیوه – مواد شیمیایی را کیمیاگران در قدیم برای نام این عنصر از نام خدای رومیان که Mercury بوده استفاده کردند و آن را بر روی این ماده قرار دادند . نماد این عنصر یعنی Hg ، از واژه hydrargyrum که لاتینی شده کلمه یونانی hydrargyros می باشد، بر گرفته شده که ریشه های یونانی این واژه مرکب به معنی آب و نقره بود . این فلز یکی از معدود عناصری است که دارای یک نماد کیمیاگری است. جیوه – مواد شیمیایی

روش ملقمه کاری و استفاده از جیوه نقره ای قرنها یکی از متداولترین روش جداسازی طلا آزاد یا طبیعی از خاک و سنگهای طبیعی حاوی طلا و نقره بدست آمده در این روش در آبکاری طلا و آبکاری نقره به کار گرفته می شد . این عنصر سفید رنگ نقره ای و درخشنده، 13.6 مرتبه از آب سنگین تر است که در دمای حدود 39- درجه به صورت جسم محکم و شکننده منجمد می شود و در حدود 357 درجه به جوش می آید. جیوه – مواد شیمیایی

جیوه – مواد شیمیایی در گذشته مورد علاقه کیمیاگران بود زیرا یک فلز مایع است. کیمیاگران گمان می کردند شکاف بین حالات مختلف ماده را با آن پر کرده و سرنخی است که برای ساخت طلا از مواد پایه به آن نیاز داشتند. نیوتن یکی از کیمیاگران مشتاق بود که فکر می کرد به کشف راز کیمیاگری نزدیک است و راه آن استفاده از این فلز می باشد.

برای اینکه کیمیاگران قدرتشان را به نمایش بگذارند این فلز و اسید نیتریک را با یکدیگر ترکیب می کردند که حاصل این واکنش بخاری قرمز در سطح مخلوط بود که کریستال های قرمز تولید می کرد. جیو 

جیوه - مواد شیمیایی

واکنش جیوه با مس

واکنش جیوه با مس به شرح زیر است:

وقتی که جیوه با مس واکنش می‌کند، ترکیباتی از مس با جیوه تشکیل می‌شود که به عنوان آمالگام (Amalgam) شناخته می‌شوند. این واکنش می‌تواند به صورت زیر نمایش داده شود:

در این واکنش، جیوه و مس با یکدیگر واکنش می‌کنند و آمالگام تشکیل می‌شود که یک ترکیب آلیاژی است. این ترکیب ممکن است در برخی فرآیندها و کاربردها مورد استفاده قرار گیرد.

کاشف جیوه

کاشف جیوه به معنای یافتن و تشخیص حضور جیوه در محیط یا نمونه‌های مختلف است. این فرآیند معمولاً با استفاده از تجهیزات و دستگاه‌های آزمایشگاهی انجام می‌شود که قابلیت تشخیص و اندازه‌گیری جیوه را دارند. کاشف جیوه می‌تواند از روش‌های مختلفی مانند آنالیزهای شیمیایی، آزمون‌های مختلف بر پایه ابزارهای پیشرفته و یا استفاده از دستگاه‌های آنالیز مانند اسپکتروسکوپ‌ها استفاده کند تا جیوه را شناسایی و اندازه‌گیری کند.

فلز جیوه

جیوه یک فلز سنگین است که در جدول تناوبی عنصرها با نماد Hg و عدد اتمی ۸۰ قرار دارد. این فلز به طور طبیعی به صورت مایع در دمای اتاق و فشار معمولی وجود دارد و می‌تواند به صورت بخاری تبخیر شود. جیوه به عنوان یک فلز سمی شناخته شده است و به همین دلیل استفاده از آن در برخی صنایع و محصولات محدود شده است. این فلز در مواردی مانند الکترونیک، پزشکی، شیمیایی و صنایع دیگر استفاده می‌شود، اما برای حفاظت از محیط زیست و سلامتی انسانها، نیاز به استفاده مسئولانه و مدیریت مناسب از آن وجود دارد. جیوه – مواد شیمیایی

کاربرد جیوه

جیوه به عنوان یک فلز چند منظوره در صنایع مختلف به کار می‌رود. برخی از کاربردهای جیوه عبارتند از:

  1. الکترونیک: جیوه در صنعت الکترونیک به عنوان یک عامل کاتالیزور در تولید قطعات الکترونیکی استفاده می‌شود.
  2. روشنایی: در صنعت روشنایی، لامپ‌های کم مصرف و لامپ‌های فلورسنت از جیوه به عنوان یکی از عناصر کلیدی خود استفاده می‌کنند.
  3. پزشکی: در تولید برخی از وسایل پزشکی مانند ترمومترها و ابزارهای پزشکی دیگر، جیوه به عنوان یک قسمت اصلی استفاده می‌شود. جیوه – مواد شیمیایی
  4. شیمیایی: در تولید برخی ترکیبات شیمیایی، مانند کلرید متیل جیوه، از جیوه استفاده می‌شود.
  5. سایر صنایع: جیوه در صنایع دیگری مانند صنعت ترمزها در خودروها، تولید آینه‌ها، و کلریدهای آلی، استفاده می‌شود.

به همراه کاربردهای فراوان، نگرانی‌های محیط زیستی و بهداشتی نیز درباره استفاده از جیوه وجود دارد، بنابراین استفاده از آن در برخی موارد محدود شده است و جایگزین‌های مناسبتری برای آن در نظر گرفته می‌شود.

کاربرد جیوه

خرید جیوه – مواد شیمیایی

شرکت دانش پژوهان شیمی که نمایندگی مرک آلمان و نمایندگی سیگماآلدریچ در ایران، با همکاری کارشناسان مجرب خود در بخش فنی و فروش، جهت تامین مواد اولیه پژوهش های تحقیقاتی ماده های با کیفیت بالا و قیمت مناسب را فراهم نموده است. شما می توانید جهت خرید جیوه مواد شیمیایی با بخش فروش شرکت دانش پژوهان شیمی تماس حاصل بفرمایید و پس از دریافت پیش فاکتور و اطمینان حاصل نمودن از صحت نام محصول، کد، شماره CAS نامبر مواد شیمیایی درخواستی اقدام به ثبت سفارش نمایید تحویل کالاهای خریداری شده و زمان تحویل آنها به صورت زیر می باشد. 

                                   زمان ارسال سفارشات از انبار: ۲۴ تا ۴۸ ساعت کاری می باشد

                                               نحوه ارسال کالای مشتریان: تهران توسط پیک

                        ارسال شهرستان: توسط شرکت های حمل و نقل ( ترمینال، پست، تیپاکس)

خرید جیوه - مواد شیمیایی

ترکیب جیوه و آلومینیوم

واکنش جیوه با آلومینیوم می‌تواند به صورت زیر نمایش داده شود: جیوه – مواد شیمیایی

3Hg+2Al2AlHg+Al

در این واکنش، سه اتم جیوه با دو اتم آلومینیوم واکنش می‌کنند و ترکیباتی از آلومینیوم و جیوه به وجود می‌آید، که شامل آمالگام آلومینیوم (AlHg) و آلومینیوم مونوهیدرید (Al2Hg3) می‌شود. جیوه – مواد شیمیایی

تبدیل جیوه به طلا

تبدیل جیوه به طلا یک فرآیند علمی واقعی نیست و این امر از نظر شیمیایی ممکن نیست. در زمان‌های گذشته، بسیاری از افراد به دنبال راه‌هایی برای تبدیل فلزات ارزان قیمتی مانند جیوه به فلزات گران‌قیمت‌تری مثل طلا بوده‌اند، اما هیچ یک از این تلاش‌ها به موفقیت نرسیده است.

تبدیل جیوه به طلا یکی از اسطوره‌هایی است که در زمینه‌ی الکی‌پردازی و اسطوره‌سازی وجود دارد و مورد تایید علمی نیست. بنابراین، این امکان وجود ندارد که جیوه به طلا تبدیل شود.

عنصر mercury

عنصر جیوه، با نام علمی “Hydrargyrum” و نماد “Hg” در جدول تناوبی عنصرها قرار دارد. جیوه یک فلز سنگین است که در حالت طبیعی به صورت مایع در دمای اتاق و فشار معمولی وجود دارد. این فلز به عنوان یک عنصر شیمیایی دارای خواص منحصر به فردی است و در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما به دلیل سمی بودن، نگرانی‌هایی در مورد اثرات منفی آن بر سلامتی انسانها و محیط زیست وجود دارد.

واکنش جیوه نقره ای به طلا

واکنش جیوه نقره‌ای به طلا به صورت زیر است:

2Hg2NO3+3Au3Au(Hg)+2Hg+2NO2

در این واکنش، دو مولکول نیترات جیوه (Hg2NO3) با سه اتم طلا واکنش می‌کنند و ترکیباتی از طلا (Au(Hg)) و جیوه (Hg) به وجود می‌آید. همچنین اکسید نیتروژن نیز تولید می‌شود.

واکنش ظلا با جیوه

واکنش طلا با جیوه به صورت زیر است:

2Au+HgAu2Hg

در این واکنش، دو اتم طلا با یک اتم جیوه واکنش می‌کنند و آمالگام طلا-جیوه (Au2Hg) تشکیل می‌شود.

جیوه - مواد شیمیایی

تاریخچه کشف جیوه

این فلز را هندی ها و چینی های باستان شناخته بودند و این عنصر در گورهای متعلق به 1500 سال قبل از میلاد یافت شده است . تا سال 500 قبل از میلاد، از این عنصر به همراه مواد دیگر برای ساخت آمالگامها مورد استفاده قرار می گرفته.

یونانیان باستان از این فلز سمی در پمادها و رومیان از آن در لوازم آرایشی استفاده می کردند. کیمیاگران تصور می کردند تمامی مواد از این ماده ساخته شده اند. در قرن 18 و 19 از نیترات جیوه برای کندن موی حیوانات جهت ساختن کلاه های نمدی استفاده می کردند. این مسئله موجب بروز آسیب های مغزی در بین کلاهدوزان شد. جیوه – مواد شیمیایی

تاثیر و واکنش جیوه بر مس، طلا و آلومینیوم

اثرات و واکنش جیوه بر مس، طلا و آلومینیوم به اشکال مختلف در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. این عنصر تقریباً با همه فلزات معمولی از جمله طلا و نقره آلیاژ می سازد و کاربرد گسترده ای در صنایع مختلف دارد. به هر آلیاژی از جیوه، ملغمه گفته می شود. به عبارت دیگر ملغمه همان ترکیب جیوه – فلز است که می تواند مایع یا جامد باشد. جیوه – مواد شیمیایی

آهن یک استثناء است برای همین در قدیم برای تجارت این عنصر از ظرف های آهنی استفاده می شد. فلزات دیگری که با این ماده ملغمه نمی سازند عبارتند از تانتال، تنگستن و پلاتین. جیوه – مواد شیمیایی

هنگامی که این فلز و آلومینیوم خالص در تماس با هم قرار گیرند به آسانی با هم ترکیب می شوند و ملغمه آلومینیوم – جیوه را می سازند. اکسید آلومینیوم که پوشش محافظ آلومینیوم در برابر اکسید شدگی است در برابر این ملغمه به آسانی از میان می رود. به همین دلیل حتی مقادیر بسیار کم این عنصر هم برای آلومینیوم بسیار خورنده است. یکی از دلایلی که از ورود این فلز به هواپیما خود داری می شود به دلیل خورندگی این عنصر است. جیوه – مواد شیمیایی

کاربرد جیوه – مواد شیمیایی

این عنصر به راحتی با طلا تولید آمالگام می کند و برای تهیه طلا از سنگ معدن مورد استفاده قرار می گیرد. آمالگام یک آلیاژ فلزی متشکل از جیوه، نقره، قلع، مس و کمی روی است. مخلوط به دست آمده از ترکیب این مواد استحکام مناسبی برای ترمیم دندان دارد. در تولید آمالگام، مس را به آلیاژ تولید شده اضافه می کنند تا استحکام آمالگام افزایش یابد. جیوه دندانپزشکی آلمانی و روسی برخی از انواع این فلز می باشند که برای تهیه آمالگام مورد استفاده قرار می گیرند.

همانگونه که گفته شد در حال حاضر کشورهای زیادی این فلز را تولید و به اشکال مختلف صادر می کنند. جیوه دندانپزشکی آلمانی و روسی هم نوعی از این فلز است که برای پر کردن دندان مورد استفاده قرار می گیرد. چگالی جیوه بسیار بالا می باشد (13/6g/cm) در حقیقت آنقدر بالاست که اشیایی نظیر توپ، آجر و قطعات سربی یا آهنی روی آن شناور می شوند. اما طلا اینگونه نیست زیرا طلا با این فلز مانند شکر در چای عمل می کند. این فلز جذب آهنربا نمی شود بنابراین اگر روی فرش یا کف پوش بریزد نمی توان آن را بر طرف نمود.

فروش جیوه – مواد شیمیایی

شرکت دانش پژوهان شیمی یکی از بزرگترین وارد کنندگان و صادر کنندگان مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی بخصوص محصولات مرک آلمان و سیگماآلدریچ می باشد. برای قیمت جیوه – مواد شیمیایی با این شرکت تماس بگیرید. برای به دست آوردن قیمت محصولات مورد نیاز خود می توانید به دو روش، ابتدا اینکه از طریق شماره های مستقیم شرکت با همکاران بخش فروش ما در ارتباط باشید و یا از طریق واتساپ نام و مشخصات ماده مورد نظر خود را ارسال نموده تا در کمترین زمان ممکن پاسخ استعلام خود را دریافت نمایید.

راههای ارتباطی
شماره های تماس:
021-66859216
021-66859220  (ساعات تماس:8.30 الی 19)
واتساپ:09129618292  (24ساعت)