نیترات نقره (Silver nitrate) یک ترکیب شیمیایی است که از نقره، نیتروژن و اکسیژن تشکیل شده است. این ترکیب به عنوان یک ماده شیمیایی با نماد “AgNO3” شناخته میشود. نیترات نقره به صورت جامد کریستالی زردی به تازگی تا آبی رنگ دارد و به خاطر خصوصیات شیمیایی و آنتیباکتریالی خود در انواع مختلفی از برنامههای بالینی و آزمایشگاهی استفاده میشود.
شرکت دانش پژوهان شیمی واردکننده اصلی مواد شیمیایی آزمایشگاهی بخصوص برند مرک آلمان و سیگماآلدریچ در ایران می باشد. نیترات نقره یکی از محصولات تولیدی شرکت مرک آلمان می باشد. این شرکت یکی از بزرگترین کمپانی های تولیدی مواد شیمیایی آزمایشگاهی در جهان می باشد که در بین محققین و دانشمندان و… از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
نیترات نقره (Silver nitrate) یک ترکیب شیمیایی با فرمول شیمیایی AgNO3 است. این ترکیب بیرنگ و به شکل کریستالهای جامد در دمای اتاق است. نیترات نقره یکی از ترکیبات مهم نقره است که در علوم شیمیایی، پزشکی، صنعت عکاسی، و دیگر زمینهها کاربردهای مختلفی دارد. در این مقاله، به معرفی نیترات نقره، خصوصیات آن، کاربردهای مختلف، و اثرات جانبی احتمالی آن میپردازیم.
نیترات نقره یکی از ترکیبات مهم نقره (Silver) است که به عنوان یک ترکیب شیمیایی استفاده میشود. نقره یک فلز انتقالی است و دارای ویژگیهای شیمیایی منحصر به فردی است. این ترکیب به عنوان یک ماده شیمیایی با نماد “AgNO3” شناخته میشود. Silver nitrate به صورت جامد و بیرنگ در دمای اتاق و در شرایط معمولی یک ترکیب است.
نیترات نقره یکی از ترکیبات شیمیایی پرکاربرد است که در زمینههای مختلف علمی، پزشکی و صنعتی استفاده میشود. در این مقاله، به بررسی کامل نیترات نقره، ویژگیها، کاربردها، مزایا و مخاطرات آن خواهیم پرداخت.
Silver nitrate با فرمول شیمیایی AgNO3، یک نمک سفید رنگ و محلول در آب است که از واکنش نقره و نیتریک اسید به دست میآید. این ماده در حالت جامد به صورت کریستالهای بیرنگ و شفاف دیده میشود و در دمای اتاق پایدار است.
کاربردهای پزشکی
نیترات نقره به دلیل خواص ضدعفونیکننده و ضدباکتریایی خود در پزشکی استفاده گستردهای دارد. از جمله کاربردهای پزشکی آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاربردهای صنعتی
در صنعت، نیترات نقره نقش مهمی ایفا میکند. برخی از کاربردهای صنعتی آن عبارتند از:
کاربردهای آزمایشگاهی
نیترات نقره در آزمایشگاههای شیمی و بیوشیمی به عنوان یک معرف شیمیایی به کار میرود. از جمله موارد استفاده آن میتوان به تعیین یونهای کلرید در محلولها اشاره کرد.
استفاده از نیترات نقره دارای مزایای متعددی است که برخی از آنها شامل موارد زیر میشود:
خطرات برای سلامتی
نیترات نقره به دلیل خاصیت خورندگی و سمی بودن، میتواند برای سلامتی انسان خطرناک باشد. برخی از مخاطرات سلامتی آن عبارتند از:
مخاطرات زیست محیطی
Silver nitrate به دلیل خاصیت سمی خود میتواند برای محیط زیست مضر باشد. آزادسازی این ماده در آبهای طبیعی میتواند باعث آسیب به موجودات آبی و تخریب اکوسیستمهای آبی شود.
اقدامات حفاظتی فردی
در هنگام کار با Silver nitrate، رعایت اقدامات ایمنی فردی ضروری است. از جمله این اقدامات میتوان به استفاده از دستکش، عینک حفاظتی و ماسک اشاره کرد.
نگهداری و انبارداری
نیترات نقره باید در ظروف کاملاً بسته و در محیطی خشک و خنک نگهداری شود. همچنین، این ماده باید دور از مواد قابل اشتعال و ترکیبات احیاکننده نگهداری شود.
مدیریت پسماند
پسماندهای حاوی Silver nitrate باید به صورت صحیح و مطابق با مقررات زیست محیطی دفع شوند. از رهاسازی این مواد در محیط زیست باید اجتناب شود.
Silver nitrate ارزان ترین نمک نقره است. این ماده رطوبت گیر نیست، نسبتأ پایدار به نوراست، درحلال های متعدد ازجمله آب حل می شود. درساخت فیلم عکاسی، Silver nitrate با نمک های سدیم هالیدی یا پتاسیم واکنش نشان می دهد. نیترات نقره برای تهیه برخی مواد منفجره برپایه نقره، مانند فلامینیت، آزید یااستیلید استفاده می شود.
در واکنش با باز، اکسید نقره خاکستری تیره تولید می شود. ازاین ماده نیز برای سوزاندن رگ های خونی سطحی در بینی برای جلوگیری از خونریزی بینی و حتی برخی از پرستاران برای از بین بردن سلول های سطحی ناخن استفاده می کنند.
این ماده غیرآلی وترکیب اصلی دربسیاری از دیگر ترکیبات نقره مانند مواد مورد استفاده در عکاسی است. این ماده در مقایسه با هالیدها به مراتب کمتر به نور حساس است. به دلیل ویژگی خورندگی بسیار بالا، این ماده را سنگ جهنم نیز می نامند. درگذشته از اسیدنیترات برای جداکردن طلا و نقره با حل کردن نقره استفاده می کردند. Silver nitrate دارای انحلال پذیری بالایی در آب است، اما میزان حلالیت ان دراکثرحلال های آلی، به جز استونیتریل بسیارکم است.
این ماده را میتوان با واکنش نقره با اسیدنیتریک تهیه کرد که حاصل آن آب و اکسیدنیتروژن است. محصولات جانبی این واکنش به غلظت اسیدنیتریک مورد استفاده بستگی دارد؛ البته باید از ماسک استفاده کرد زیرا در طی فرایند، اکسیدنیتروژن سمس ساطع می شود. نیترات نقره در دمای 440 درجه سانتی گراد کاملا تجزیه می شود. اکسید نقره دردمایی پایین تراز نیترات نقره تجزیه می شود و حاصل تجزیه نیترات نقره، نقره خالص است
اقدامات بیوشیمی نیترات نقره (Silver nitrate) به دستورالعملها و فرآیندهایی اشاره دارد که در زمینه بیوشیمی و آزمایشات آزمایشگاهی برای تشخیص و مدیریت مواردی که نیترات نقره به کار میرود، انجام میشوند. Silver nitrate به عنوان یک ماده آنتیباکتریال و ضد عفونیکننده شناخته میشود و در پزشکی و آزمایشات آزمایشگاهی مورد استفاده قرار میگیرد. در زیر، به برخی از اقدامات بیوشیمیایی مرتبط با نیترات نقره اشاره میشود:
تهیه محلول Silver nitrate: در ابتدا، محلول نیترات نقره با ترکیب نیترات نقره در آب تهیه میشود. این محلول میتواند با غلظتهای مختلف تهیه شود، و غالباً در آزمایشات آزمایشگاهی و پزشکی با غلظت مشخصی استفاده میشود.
توجه داشته باشید که استفاده از (Silver nitrate) باید تحت نظر متخصصین پزشکی و شیمیایی انجام شود. همچنین، احتمال تعامل این ترکیب با دیگر مواد شیمیایی و تأثیرات جانبی ممکن است در نظر گرفته شود.
شرکت دانش پژوهان شیمی نمایندگی مرک و نمایندگی سیگماآلدریچ در ایران، با همکاری کارشناسان مجرب خود در بخش فنی و فروش، جهت تامین مواد اولیه پژوهش های تحقیقاتی ماده نیترات نقره با کیفیت بالا و قیمت مناسب را فراهم نموده است. شما می توانید جهت خرید این ماده با بخش فروش شرکت دانش پژوهان شیمی تماس حاصل بفرمایید و پس از دریافت پیش فاکتور و اطمینان حاصل نمودن از صحت نام محصول، کد، شماره CAS نامبر مواد شیمیایی درخواستی اقدام به ثبت سفارش نمایید تحویل کالاهای خریداری شده و زمان تحویل آنها به صورت زیر می باشد.
زمان ارسال سفارشات از انبار: ۲۴ تا ۴۸ ساعت کاری می باشد
نحوه ارسال کالای مشتریان: تهران توسط پیک
ارسال شهرستان: توسط شرکت های حمل و نقل ( ترمینال، پست، تیپاکس)
نیترات نقره (Silver nitrate) یک ترکیب شیمیایی است که از سه عنصر شیمیایی تشکیل شده است: نقره (Ag)، نیتروژن (N)، و اکسیژن (O). فرمول شیمیایی آن به صورت “AgNO3” نمایش داده میشود. ساختار مولکولی Silver nitrate به شکل زیر است:
O
|
Ag–N–O
|
O
در این ساختار، اتم نقره (Ag) در وسط قرار گرفته و به سه اتم اکسیژن (O) متصل است. اتم نیتروژن (N) نیز به اتم نقره متصل شده و سه اتم اکسیژن به اطراف آن وصل هستند. این ترکیب به صورت مولکولی در حالت جامد و محلول در آب وجود دارد و دارای ویژگیهای شیمیایی و آنتیباکتریالی منحصر به فردی است که در برخی از کاربردهای پزشکی و آزمایشگاهی به کار میرود.
راهنمای حفاظت چشم:
بدلیل قابلیت جذب سطحی بالای چشم، گرد و غبار، موادمذاب، اسیدها، بازها و مواد شیمیایی براحتی جذب چشم می شود. لذا درصورت کار با مواد شیمیایی استفاده از عینک ایمنی مخصوص کار با مواد شیمیایی و ماسک پوشاننده صورت الزامی است. درصورت سوختگی چشم با مواد شیمیایی خورنده، آن را NaCl با مقدار فراوان آب بشویید یا با حداقل یک لیتر محلول با غلظت 9% به مدت 15 دقیقه بشویید. دقت کنید چشم ها کاملا باز باشد و فشار آب زیاد نباشد. ازکمپرس آب سرداستفاده کنیدو سریعاٌ به پزشک مراجعه کنید.
استنشاق Silver nitrate موجب تنگی نفس، گلو درد، صرفه، سردرد، حالت تهوع و گیجی میگردد. از طرفی تماس آن باپوست موجب سرخی، درد و سوزش پوست می شود. تماس این ماده باچشم می تواند آسیب بسیار شدیدی به چشم وارد کرده و حتی موجب از دست دادن بینایی شود. درد شکمی و سوزش در اثر بلعیدن این ماده حادث می شود.
ویژگیهای نیترات نقره عبارتند از:
به طور کلی، Silver nitrate به دلیل ویژگیهای ضدعفونی کننده و آنتیمیکروبیال خود، در صنایع مختلف از جمله صنایع طبی، داروسازی، عکاسی و صنایع آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد.
نیترات نقره به عنوان یک ماده شیمیایی مهم، دارای کاربردهای گستردهای در زمینههای مختلف است. با این حال، استفاده از این ماده نیازمند رعایت نکات ایمنی و مدیریت صحیح مخاطرات آن است. امید است با آگاهی کامل از ویژگیها و کاربردهای نیترات نقره، بتوان از این ماده به بهترین نحو ممکن بهره برد.
شرکت دانش پژوهان شیمی یکی از وارد کنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی صنعتی و آزمایشگاهی می باشد. شما می توانید برای سفارش محصول ابتدا با شماره های مستقیم بخش فروش تماس گرفته و با کارشناسان ما در ارتباط باشید و یا ازطریق کانال واتساپ شرکت نام محصول به همراه مقدار نیاز خود را ارسال تا در کمترین زمان پاسخ استعلام خود را دریافت نمائید.
جهت محصولات بیشتر واستعلام سریع قیمت خرید نیترات نقره میتوانید از طریق کانال واتساپ شرکت با ارسال نام ماده و مقدار نیاز در کمترین زمان پاسخ استعلام خود را دریافت نمائید.